HockeyNews
PLUS

Speciell kväll för Linus Johansson: ”Det är hemma för mig”

(11080) Linus Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 21 november 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Färjestad studsade tillbaka efter bottennappet mot Frölunda i tisdags och vann borta mot Rögle under torsdagskvällen.
För centern Linus Johansson blev det jackpot då han fick göra sitt första mål sedan den 10 oktober – inför familj och vänner på läktaren. 
– Jag har hängt här nere de tolv senaste somrarna, så det är hemma för mig, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Efter 8–2 förlusten mot Frölunda i tisdags kastade tränaren Johan Pennerborn om i kedjorna inför matchen mot Rögle. Ett drag som skulle visa sig lyckat, framförallt för kedjan med Marcus Nilsson, Linus Johansson och Michael Lindqvist. Redan efter 3:50 hade den nykomponerade trion presenterat sig när Marcus Nilsson gav gästerna ledningen. 

– Det är bra och få lite ny energi ibland, sen beror det inte alltid på det. Men det blir ny energi och man blir lite mer hjälpsamma mot varandra, det blir lite push, säger Linus Johansson som senare även han skulle noteras för ett mål.

Färjestadscentern hade inte gjort mål sedan den 10 oktober mot Leksand, men slog till med ett drömskott till 3–1 i början på den andra perioden. 

– Jag har jobbat mycket med min attackskalle när jag kommer till lägena, att jag ska knäppa iväg ett skott redan i första eller andra läget. Jag har varit lite för rund under delar av säsongen.Det var väldigt skönt att jag fick till ett så pass bra skott och att det blev mål, säger han. 

Färjestad hade med sig en 4–1 ledning inför sista och såg ut att gå mot en säker trepoängare, men icke. Redan efter 1:40 in i den tredje perioden hade Adam Edström reducerat för Rögle och efter 14:32 kom en ny reducering. Det var centimeter från en tappad 4–1 ledning i slutminuterna. 

– Vi hade fem bra minuter i tredje, sen började vi backa hem och de fick styra spelet. Jag tror att det kan bero på senaste förlusten, att man blir lite nojig och negativ. Det var bara skönt att vinna idag.

– Det är inte så att man brukar vinna i 5–1 matchen efter, det brukar alltid bli så här tajt även om man leder som vi gjorde. Så här har det varit i alla matcher efter ett bottennapp så länge jag spelat i SHL. 

För Linus Johansson var matchen extra speciell då han hade många bekanta på plats i Catena Arena. Efter matchen fick han sig en lång pratstund med sina närmaste. 

– De kommer upp till Karlstad ibland med, men vi bor i Båstad på sommaren så de kommer alltid när vi spelar här nere. Jag har hängt här nere de tolv senaste somrarna, så det är hemma för mig. Jag är i Ängelholm väldigt mycket också, berättar han. 

Då har du kanske lärt känna en del Röglespelare också?

– Haha ja. Jag har börjat känna fler och fler och träffa dem mer och mer. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!